Dünya

Harran Üniversitesi Türkiye ve Dünya Üniversite Sıralamalarında hızla yükseliyor.

Dünyadaki yükseköğretim kurumlarına değer veren “Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nın Temmuz 2023 raporu yayınlandı.

Harran Üniversitesi son rapordan bu yana 4 sıra yükselerek Türkiye’deki üniversiteler arasında 37. sırada yer alırken; Dünya üniversiteleri arasında 56 sıra yükselerek 1863. sıraya yerleşti.

Webometrics Dünya Üniversite Sıralaması, İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren “Cybermetrics Lab” araştırma kümesi tarafından yılda iki kez duyurulur. 2004 yılından bu yana her Ocak ve Temmuz aylarında güncellenen sıralamada bugün dünya çapında 12 binden fazla üniversite değerlendiriliyor. Dünya çapında yükseköğretim kurumları görünürlük, açıklık ve mükemmellik göstergelerine göre üç boyutta sınıflandırılıp sıralanıyor. Sıralamada üniversite web sayfalarının diğer siteler tarafından verilen ilişkileri, en çok alıntı yapılan araştırmacıların yaptığı alıntılar ve en çok alıntı yapılan ilk yüzde 10’daki yayınlar dikkate alınmaktadır.

Temmuz ayında açıklanan 2023 Webometrics Dünya Üniversite Sıralamasında Harran Üniversitesi, ülkemizdeki 209 üniversite arasında 4 sıra yükselerek 37., dünya üniversiteleri arasında ise 56 sıra yükselerek 1863. sırada yer aldı. Ayrıca Avrupa’daki 6.000 üniversite arasında 682. sırada yer alarak pek çok üniversiteyi geride bırakmayı başardı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof., Üniversite yönetimi olarak bölgeye ve şehrimize daha fazla bilimsel katkı sağlamak adına tüm akademisyen ve kurum çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Dr.Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLU; “Göreve başladığımızda şehrimiz iki büyük felaketle karşı karşıyaydı: Deprem ve sel. Tüm birimlerimizi tek tek ziyaret ederek meslektaşlarımızı projeler üzerinde çalışmaya teşvik ettik. Bugün bu teşviklerin meyvelerini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Webometrics 2023 Temmuz Dünya Üniversite Sıralamaları’nın son raporuna göre; Üniversitemizin, Türkiye ve Dünya sıralamasında giderek artan bir başarı grafiği sergileyen 2023 Dünya üniversiteleri sıralamasında üst sıralarda yer alması, üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığını ve prestijini artıran önemli bir olgudur. Bu sevindirici başarıda üniversitemizin görünürlüğüne ve hedeflerine bağlı olarak; Bilimsel araştırmaya, eğitime, toplumsal katkıya ve kurumsal gelişime kendini adamış çalışanlarımızın büyük bir fedakarlık ve özveriyle yürüttüğü çalışmaları kapsamaktadır. Üniversitemizin bu başarısı yeni yüksek hedef ve sorumlulukları da beraberinde getiriyor.

Kurumumuzun tüm akademisyenlerine ve çalışanlarına değerli katkılarından dolayı en içten teşekkürlerimi sunuyor, gelecekte de özveri ve kararlılıkla ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaya devam edeceğimize olan inancımı ifade ediyorum. ”

Harran Üniversitesi’nin 2023 Webometrics Dünya Sıralamasında güncel sıralaması şöyle:

  • Etki (Görünürlük) Kategorisinde 3.892 adet.
  • Mükemmellik Kategorisinde 1.995. sırada yer aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu