Haber

İran ve Macaristan Dışişleri Bakanları Filistin’deki Son Durumu Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan ve Macar mevkidaşı Peter Szijjarto, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Filistin’deki son durumu da ele aldı.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Abdullahiyan ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto’nun telefonda görüştüğü belirtildi.

Saldırılar nedeniyle Gazze’de insani durumun kötüleştiğini belirten Abdullahiyan, İsrail’in Gazze’yi bombalayarak ve toplu katliam yaparak tüm insan haklarını ve uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini belirtti.

Abdullahiyan, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri saldırılarının derhal durdurulması, ateşkesin derhal ve koşulsuz sağlanması ve Gazze halkına insani yardım gönderilmesine fırsat tanınması için uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini vurguladı.

İran ile Macaristan arasında artan ilgiye değinen Abdullahiyan, istişarelerin devam ettirilmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından faydalı olduğunu belirtti.

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto da İran ile Macaristan arasındaki ilişkilerin gelişiminin her açıdan devam ettirilmesi ve teşvik edilmesi yönündeki umudunu dile getirdi.

Szijjarto ayrıca ülkesinin Filistin’deki güncel gelişmelere ilişkin tutumunu da dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu