Haber

Azerbaycan Dışişleri Bakanı: Ermenistan hâlâ iyi niyet göstermiyor

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, “Maalesef asıl mesajım, Ermenistan’ın hala iyi niyet göstermediği ve yapıcı bir tutum sergilemediğidir. Bunun yerine Ermeni tarafının oyalama ve kafa karıştırma oyunu oynadığıdır.” söz konusu.

Ceyhun, Hırvatistan’a yaptığı resmi ziyaret kapsamında başkent Zagreb’de Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile bir araya geldi.

Toplantının ardından bakanlar basına açıklamalarda bulundu.

Radman, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına olan bağlılıklarını ifade ederek, “Avrupa Birliği’nin (AB) Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini belirttim. Her zaman barışçıl araçları kullanmıştır.” İki ülke arasındaki açık sorunları çözmek için.” Bir şekilde destekledik.” dedi.

Bayramov, Hırvatistan ile Ermenistan arasındaki durumun iyileştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Maalesef asıl mesajım, Ermenistan’ın hala iyi niyet göstermediği ve yapıcı bir tutum sergilemediğidir. Bunun yerine Ermeni tarafı bir oyun oynuyor.” gecikme ve karışıklık.” değerlendirmesini yaptı.

Ermenistan tarafının Dağlık Karabağ topraklarında sıklıkla silahlı provokasyonlar gerçekleştirdiğini belirten Bayramov, Azerbaycan topraklarında yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların hak ve özgürlüklerinin Azerbaycan anayasası ve uluslararası sistemler tarafından güvence altına alındığını söyledi.

Bayramov, bu adımların uluslararası hukuka saygı temelinde uygulanmasının Güney Kafkasya’da barış ve istikrarı sağlayacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu