Ekonomi

Şiddetli Yağmur Çanakkale’de Tarım Arazilerine Zarar Verdi

ÇANAKKALE’nin Ezine ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle oluşan su baskınında 1.150 dönüm tarım arazisi zarar gördü. Yıldıray Kurtçu, serasının 3 dönümünde hasar ve ürün kaybı yaşandığını belirterek, “Çok uğraştık ama bir anda yok oldu. Yaklaşık 3 dönüm arazi zarar gördü, maddi kaybım ise 1.5 milyon TL oldu.”

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün ‘şiddetli yağış’ uyarısının ardından dün Ezine ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Geyikli ilçesi, Mahmudiye, Pınarbaşı ve Yahyaçavuş köylerini olumsuz etkiledi. Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarında 50’den fazla üreticinin yaklaşık 1.150 dönüm tarım arazisi zarar gördü. Ayrıca Mahmudiye köyünde 15 su motoru ve bahçe çitleri hasar görürken, Yahyaçavuş köyünde ise yıldırım düşmesi sonucu 13 hayvan telef oldu. Zarar gören üreticilerden Mahmudiye köyünde serası bulunan Yıldıray Kurtçu, domates ve biber ekili 5 dönümlük serasının 3 dönümünde hasar ve ürün kaybının meydana geldiğini söyledi.

‘MALİ OLARAK KAYIP 1,5 MİLYON TL’

Yıldıray Kurtçu, 4 yıldır seracılık yaptığını belirterek, “Yardım bekliyoruz. Başka bir beklentimiz yok. Sel ve fırtına yaşadık. Çok acı çektik. Emeklerimiz boşa gitti. Çok çalıştık. Ancak bir anda yıkıldı. Yaklaşık 3 dönüm arazi zarar gördü. Maddi açıdan “Sonuç olarak kaybım 1.5 milyon TL” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı grupların bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

haber-ihsaniye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu