Ekonomi

PRA Group Glenn Marino’yu yönetim kuruluna kattı

NORFOLK, Va. – Sorunlu kredilerin satın alınması ve tahsilatı konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan PRA Group, Inc. (NASDAQ:PRAA), Glenn Marino’nun 15 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Yönetim Kuruluna atandığını duyurdu. Marino’nun yönetim kuruluna katılması, şirketin yönetişim ve stratejik planlamasını geliştirme çabalarının bir parçası olarak gerçekleşti.

Tüketici finansmanı sektöründe otuz yılı aşkın bir deneyime sahip olan Marino, 18 milyar dolarlık bir finansal hizmetler şirketi olan Synchrony Financial’da Ödeme Çözümleri işinin Başkan Yardımcısı ve CEO’su da dahil olmak üzere önemli görevlerde bulundu. Ayrıca GE’nin Kuzey Amerika perakende finans işinde Satış Finansmanı CEO’su ve GE ile Bank One Corporation arasında bir ortak girişim olan Monogram Kredi Hizmetleri CEO’su olarak görev yaptı.

PRA Group Yönetim Kurulu Başkanı Steve Fredrickson, Marino’nun şirketin devam eden dönüşümüne ve gelecekteki konumlanmasına katkıda bulunma yeteneğine olan güvenini dile getirdi. Marino’nun atanması, son altı yılda altı direktörün katıldığı ve şirketin liderliğine farklı bakış açıları ve uzmanlık getirme taahhüdünü yansıtan daha geniş bir yönetim kurulu yenileme stratejisinin bir parçasıdır.

Marino’nun seçimi, yönetim kurulunun PRA Group’un hissedarlarından Engaged Capital, LLC ile işbirliği içinde yürüttüğü kapsamlı bir arama sürecinin ardından gerçekleşti. Engaged Capital’in Kurucusu ve CIO’su Glenn W. Welling, Marino’nun sektör bilgisi ve beceri setinden övgüyle bahsederek, katkısının şirketin performansı ve hissedar değeri için faydalı olacağını öngördü.

Bu makalede yer alan bilgiler basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu