Haber

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin’in Mersin genelinde düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Mut’ta sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Zafer Haftası Etkinlikleri kapsamında merkeze gelemeyen vatandaşlar için ilçelerde eş zamanlı konserler düzenlendi. Toroslardan Tarsus’a, Mut’tan Anamur’a kadar 13 ilçede düzenlenen konserlerde vatandaşlar 30 Ağustos coşkusunu yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı dolayısıyla düzenlediği Zafer Haftası etkinlikleri sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın zafer sevincini Mersin’in bir ucundan diğer ucuna taşımak için düzenlediği etkinliklerin son durağı Mut ilçesi oldu. Bu kapsamda Çukurbağ Köyü’nde Cumhuriyet Hanımlar Korosu ve Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nun Sertavul Yayla Pazaryeri önünde verdiği süper konserlerle Mut halkı bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Sabah erken saatlerde başlayan 30 Ağustos programı kapsamında Çukurbağlılar, kazanlarda pişirdikleri yemekleri katılımcılara ikram etti. Günün geri kalanında Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından çocuk atölyesi etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikte Büyükşehir tarafından çocuklara balon, mısır, pamuk şeker ve bayrak dağıtıldı. Gün boyu devam eden etkinliğin akşam bölümünde ise Fener Alayı gerçekleştirildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunun tüm katılımcılar tarafından hissedildiği etkinlikte, Cumhuriyet Kadın Korosu’nun sahne performansıyla keyifli dakikalar geçiren Çukurbağlılar, orta oyunu ‘Deve Bortlama’yı sergiledi. yerel kültürlerinin bir parçası olarak katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nun Sertavul Yayla Pazaryeri önünde verdiği konserde vatandaşlar, en sevilen türkülere eşlik ederek yöresel müziğin ritmi eşliğinde keyifli vakit geçirdi. 7’den 70’e herkesin eğlenip güzel vakit geçirdiği etkinliklerde Mut halkı, 30 Ağustos’un gururunu sonuna kadar yaşadı.

KOŞAR: “ZAFER BAYRAMIMIZIN 101’İNCİ YILIMI BÜYÜK BİR TATİL SEVİNCİSİYLE KUTLADIK”

Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Orkestrası Şefi Erdal Koşar, Zafer Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, “30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık yönetimimizde kazandığımız Büyük Taarruz Zaferi’ni kutlayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün her yıl olduğu gibi, “Şehrimizin güzel yaylalarından Sertavul’da coşkuyla kutlamak üzereydik. Konserimiz büyük bir coşkuyla geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vaha Seçer’in öncülüğünde hazırlanan bu konserleri ilçe ilçe devam ettireceğiz” dedi.

Kaynak: ANKA / Ömür Boyu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu