Haber

Eskişehirli Dalgıçlar Mısır’da Devasa Caretta Caretta ve Endemik Balıkları Gözlemledi

Mısır’ın Kızıldeniz’inde 30 metreye kadar dalış yapan Eskişehirli dalgıçlar, dev caretta carettalar ve birçok endemik balık türünü yakaladı.

Eskişehirli dalgıç Ercan Dülger ve ekibi farklı denizlere giderek derin mavilikleri keşfediyor. Dalış yapma ve mavi gökyüzünün altındaki güzellikleri görme fırsatı bulan Dülger ve arkadaşları, geçtiğimiz günlerde Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentine gitti. Grup, dalış tanklarıyla Eskişehir’den ekipman kiralamanın 20 dolardan başladığı kente giderek burada Kızıldeniz’e daldı. Türkiye’nin aksine oldukça sıcak bir havaya sahip olan Mısır’da dalış yapan Eskişehirli dalgıçlar, denizin 30 metre altına indi. Burada insan boyunda caretta caretta, müren balığı ve birçok endemik deniz canlısı dalgıçlar tarafından su altı kameralarıyla görüntülendi.

“Kocaman bir caretta caretta gördük”

Mısır’da Kızıldeniz’de dalış hakkında konuşan Eskişehirli dalgıç Ercan Dülger, “Denizsiz şehrimizde insanlara dalışı sevdirmeye çalışıyoruz ve bunda çok yol kat ettik. Gerek dalış aktivitelerimizi gerekse organizasyonlarımızı her zaman sürdürüyoruz. yurtiçinde ve yurtdışında. Geçen hafta Mısır’daydık.” . İlimizi temsilen yaklaşık 15 kişi dalışımızı gerçekleştirdi. Eskişehir’den İstanbul’a, İstanbul’dan da uçakla dalış noktamız Şarm El-Şeyh’e gittik. Burada Kızıldeniz’e daldık. Kızıldeniz’de Türkiye’de bulunmayan endemik türleri gözlemledik. “Bu türler arasında dev caretta caretta ve beyaz müren balığını da görme şansımız oldu. Çok ilgi çekiciydi, birbirinden renkli ve farklı birçok balık türünü gözlemleme ve görüntüleme şansımız oldu. Dalışımızı 15 kişi yaptık.” söz konusu.

“Ekipman kiralama ücreti 20 dolar civarında”

Mısır’da ekipman kiralamanın 20 dolardan başlaması nedeniyle ekipmanlarını da Eskişehir’den yanlarında götürdüklerini belirten Dülger, “Seviyesine göre 30 metreye kadar dalışlar yaptık ve oradan da dalış ekipmanlarımızı kiralama imkanımız oldu. Ama” dedi. Fiyatların yüksek olmasından dolayı buradan almayı tercih ettik. Kişi başı günlük 20 dolar civarında ekipman kiralama ücreti var. Ancak ekipmanlar Türkiye’de olduğu için dalış ekipmanlarımızı da yanımıza aldık. Gelecek hafta, Bu kez yolu Hurgada’ya geçerek tekrar Mısır’a gitmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki aylarda artık Türk karasularında olacağız. “Çalışmalarımızı kademeli olarak yürüteceğiz. Mısır’da çok güzel bir hava vardı, orada şort ve tişörtlerle dolaşırken Türkiye’ye döndüğümüzde yolda eksi 7 veya eksi 8 derece ile karşılaştık ve hava buz gibiydi. Gerçekten bizi üşüttü” dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu