Ekonomi

Yalova’da Sevgililer Günü öncesi süs bitkileri etkinliği

Süs bitkileri üretiminde önde gelen illerden Yalova’da 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde hareketlilik yaşanıyor.

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkan Yardımcısı ve Yalova İl İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (YASBİR) Başkanı Ahmet Dündar, özel günlerin sektör için önemine değindi. Bu özel günlerden biri olan Sevgililer Günü’nün çiçek üreticilerinin sabırsızlıkla beklediği bir gün olduğunu vurgulayan Dündar, “Yalova’da kesme çiçek olarak şebboy, zambak, lale ve frezya da bulunmaktadır. Çiçeklerden biridir. Yalova’ya özgü. Tabii bunlar bu aralar çok popüler.” “Onlara daha fazla talep var. Ayrıca canlı bitkiler arasında karanfil, çuha çiçeği gibi saksı çiçekleri yani çiçekli süs bitkileri de ilgi görüyor” dedi.

Sevgiyi en güzel ifade eden hediyenin çiçekler olduğunu belirten Dündar, “Sevgiyi en güzel şekilde ifade eden, sevenlerin birbirini mutlu ettiği hediyelerin en güzeli çiçeklerdir. Dolayısıyla bunun elbette üreticiler açısından da ekonomik bir boyutu var. Ve acıyla iç içe geçen bu süreçte mutlaka insanı mutlu edecek bir çiçektir.” “Bu anın en güzel hediyesinin çiçeklerimiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Abartılı fiyatlar yok”

Dündar, Sevgililer Günü’nde talebin artması nedeniyle açık artırmalarda fiyat artışı yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Normal zamanlara göre fiyatlarda mutlaka bir artış var ama bu çok da olağandışı bir durum olarak görülmemeli. Böyle bir talep ancak yılın birkaç özel gününde oluyor. Dolayısıyla çiçek dahil çok abartılı fiyatlar da olmuyor. En son hizmeti veren mağaza ve marketler.Ülkemizde yaşanan hareketlilik ve üretimin artmasıyla birlikte, “O talebe karşılık gelebilecek arzla fiyatlar abartılı bir şekilde artmıyor. Fiyatlarımız oldukça makuldür. Özellikle şunu söyleyebilirim ki, bu özel bir gün olduğu için fırsatçılık unsuru yoktur.”

Sevgililer Günü’nde en çok tercih edilen çiçeğin gül olduğunu hatırlatan Dündar, “Sevgililer Günü’nün lokomotifi elbette gül. Ülkemizde özellikle sıcak bölgelerde gül üretimi yapılıyor. Yalova’da ise gül üretimi bulunmuyor. Kış aylarında daha çok gül üretimi yapılmaktadır. Kesme güller.” “Adana, Antalya ve İzmir’de üretilmektedir. Karanfil aynı zamanda Antalya’nın lokomotif bölgesidir. Bu çeşitler ülkemizin mevsimi daha sıcak olan bölgelerinde üretilmektedir. Dediğimiz gibi kırmızı, beyaz ve sarı güller dalın lokomotifidir. “dedi.

Özellikle son yıllarda kokulu çiçeklerin rağbet gördüğünü belirten Dündar, “Halkımız imajının yanı sıra mutlaka koku ve esans arayışındadır. Bu bağlamda canlı saksı karanfilleri kokulu olarak bu ihtiyacı karşılayabilecek yeni çeşitlerimizdir. Son yıllarda geliştirilen kokulu karanfiller insanlarımızı hoş ve mutlu kılıyor.” “Çeşitleri vardı” dedi. -YALOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu