Teknoloji

Bu da Oldu: 3 Milyon Akıllı Diş Fırçası Hacklendi

Akıllı cihazların kullanımının yaygınlaşması farklı durumların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Öyle ki son örnekte 3 milyon akıllı diş fırçası hacklendi.

Kullanıcılara diş fırçasının daha pratik kullanımını sunan akıllı diş fırçaları yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Banyolarda yerini alan bu akıllı cihazlar aynı zamanda nesnelerin internet ağının da gelişmesine olanak sağlıyor. Ancak tüm bu durum bir risk ve tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Öyle ki son raporda, baskının ardından 3 milyon akıllı diş fırçasının ele geçirildiği belirtildi. Olayın ardından uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, “Bebek telsizinden elektrikli diş fırçalarına kadar internete bağlanan her cihaz kötü amaçlarla kullanılabiliyor.” Konutlardaki tehlikeye dikkat çekildi.

İsviçre Şirketine Saldırı

Saldırı İsviçre’deki bir şirkete ve onun çalışmalarına yönelik gerçekleştirildi. Saldırganlar saldırıyla durumu manipüle ederken şirket ve sistemleri çökerek saatlerce kullanım dışı kaldı. Ortaya çıkan şirket ise siber güvenlik şirketi Fortinet oldu. Grup, açıklamasında saldırılara ilişkin detaylara yer verirken, daha sonraki testlerde dahi sistemlere erişimin dakikalar içerisinde sağlandığı belirtildi. Konutlarda ve iş yerlerinde IoT cihazlarının yaygınlaşması, saldırganların dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırıları gerçekleştirme yollarını artırıyor.

3 Milyon Akıllı Diş Fırçası Hacklendi

Akıllı Ev Mobilyaları Mevcuttur

Evde kullanılan belki de en masum ürünlerden biri olan diş fırçalarının bile ulaşılabilirliği tüm dünyada yeni bir tartışma başlattı. Çünkü evcil hayvanlar için kullanılan yönlendiriciler, güvenlik kameraları, akıllı elektrikli süpürgeler ve akıllı ev ürünleri hacklenmeye açık durumda. Saldırganlar yaptıkları baskınlarla eserleri kullanılamaz hale getirirken aynı zamanda kullanıcıları da tedirgin etmeyi başarıyorlar.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda web home’da ağa bağlı cihazların otomatik olarak güncellenmesi, ağ denetimlerinin yapılması ve olağandışı durumlara karşı daha fazla güvenlik önlemi alınması gerektiği vurgulandı.

haber-cumayeri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu