Ekonomi

Borsa İstanbul güne yatay başladı

Investing.com – BİST 100endeks güne 5.128,03 puanda yatay başladı.

BIST 100 dün 5.082 – 5.143 puan aralığında hareket ederken günü %0,63 artışla 5.124,25 puandan kapattı. BİST 100’de 66 hisse senedi günü pozitif, 33 hisse senedi ise negatif kapattı. Borsa İstanbul’da dünkü işlemlerde toplam işlem hacmi 66 milyar TL civarındaydı.

Yatay bir açılış gören Borsa İstanbul’da ilk süreçlerde ılımlı bir alıcı görünümü var. Sigorta açılışta yüzde 1’e yakın fiyat artışıyla dikkat çekti. daha sonra basit metaller, TekstilVe Baskıbölümü hafif alıcı bir görünüme sahiptir.

Elektrik, KOBİVe binagüne yarım puanlık düşüşle başlayan segmentler oldu.

BIST 100 endeksinde yer alan hisselerin ortasında ALFAS, EKGYO, SKBNK, güne %1’in üzerinde artışla en çok yükselen hisse olarak başladı. ZORLAMA, ENJSAVe GESAN Öte yandan açılışta hisselerde satış hareketi zirvedeydi. Borsa İstanbul’da, MARKA, ATSYHVe EDIPgüne tavan fiyatla başladı.

Uluslararası piyasalarda Asya endekslerinde karışık görünüm sürüyor. Çin ve Hong Kong piyasalarında hafif bir satış görünümü söz konusu. Avrupa endeksleri ise güne genel olarak ılımlı bir alım eğilimi ile başladı. Küresel piyasalardaki karışık görünüm dün ABD endekslerine de yansıdı. Nasdak, %0,43 düşüş S&P 500sabit kaldı ve Dow Jones%0.29 yükseldi.

Author: Günay Caymaz

Borsa bilgileri, uygun fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan faydalı çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu