Haber

Yurtlarda kalan çocuklara “satranç eğitimi projesi” başlatılacak

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Lideri Gülkız Tülay, depremden etkilenen çocuklara destek amacıyla, SporSağlık Bakanlığı yurtlarında ‘satranç eğitimi projesi’ başlatacaklarını duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremin ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Yerleşkesi KYK Yurdu’nda misafir edilen vatandaşları ziyaret eden Tülay, “Satranç eğitimine başlıyoruz. KYK yurtlarında kalan çocuklarımıza yönelik projemiz bu zor günlerin aşılmasında en önemli şeyin satranç olduğunu belirterek, “Bu projeyi adım adım tüm KYK yurtlarında yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Depremden etkilenen çocuklarımız için hayata geçireceğimiz projenin uygulanması için pilot olarak bu KYK yurdunu seçtik.” sözlerini kullandı.

Tülay, depremlerin sadece bölgede değil tüm Türkiye’de büyük bir travmaya neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Tarifi mümkün olmayan bir tablo ile karşı karşıyayız. İçimiz yanıyor ama her zaman umudu ve geleceği birlikte inşa etmenin yollarını bulacağız. Toplumsal dayanışma ve iş birliğinin en güzel örneklerini bugünlerde veriyoruz. Şimdi daha çok çalışma zamanı, geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkmak için.Bu yolda çalışmaya ve yanınızda olmaya devam edeceğiz.Öncelikle KYK yurtlarında kalan ailelerimize destek olmak ve çocuklarımızı satrancın güçlü dünyasına çekmek için bu eğitim projesini başlatıyoruz. Bölgedeki çocuklarımız için de yeni projeler üzerinde çalışıyoruz.”

Gülkız Tülay, yurdu ziyaretinde depremzedelere satranç takımının da yer aldığı çeşitli hediyeler dağıttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu