Haber

Pentagon Güvenlik İhlali: Yanlış Adrese Yönlendirilen Hassas Bilgiler

ABD istihbaratında çok değerli bir güvenlik ihlali yaşandı. Pentagon tarafından hazırlanan yüz binlerce e-posta, bir yazım hatası nedeniyle farklı bir e-posta adresine yönlendirildi. Bu, son derece hassas bilgilerin ifşasıyla sonuçlandı.

Pentagon 10 yıldır e-posta yoluyla zımni bilgi gönderiyor

ABD basınında ortaya çıkan yeni belgelere göre yaklaşık 10 yıldır Pentagon’da dikkat çekici bir hata yapılıyor. Askeri evrakların e-posta ile gönderilmesinde “.MIL” alan adı yerine Mali’nin uzantısı olan “.ML” adresine gönderildiği belirtildi.

Belgeleri yanlış adrese gönderen kişiler Pentagon’da oldukça fazla suistimale neden oldu. Mali’nin ülke alan adının yönetiminden sorumlu internet girişimcisi Johannes Zuurbier, durumun şu ana kadar herhangi bir sızıntıya yol açmadığını belirtti.

24342342342

ABD’yi sorunu çözmeye teşvik etmek amacıyla Zuurbier, Ocak ayından bu yana yanlış yönlendirilmiş e-postalar topladı. Pentagon’dan şimdiye kadar 100 binden fazla e-posta aldığını belirten girişimci, sözleşmesinin yakında sona ereceğini söyledi.

Zuurbier’den sonraki yönetim, Rusya ile yakın ilişkileri bulunan Mali hükümetine geçecek. Yani “.MIL” yerine “.ML” adresine gönderilen e-postalar doğrudan Rus hükümeti tarafından görülebilecek.

E-postaların çoğu spam olsa da, bazı iletiler ABD askeri çalışanı ve aileleri hakkında hassas bilgiler içeriyor. Bunlar arasında diplomatik belgeler, vergi beyannameleri, şifreler, seyahat bilgileri ve tıbbi veriler yer alır.

Pentagon sözcüsü Tim Gorman, sorunu kabul etti ve ulusal güvenlik bilgilerinin ifşa edilmesini ciddiye aldıklarını söyledi. Ayrıca “.ML” alanına gönderilen e-postaları otomatik olarak engelleme konusunda çalıştıklarını belirtti.

mendereshaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu