Haber

Özel: YSK’ya verilen bir görev var, Devlet Bey rolü oynandı

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, hükümetin seçimin ertelenmesi için bir senaryo peşinde koştuğunu belirterek, “Senaryonun son sayfasında YSK’ya verilmiş bir görev var, YSK’lı askerler o görevi yapacak ve o görevi yapacaktır. Tayyip Bey’i ve AK Parti hükümetini enkazdan kurtarın.Sayın’a ait olan kısım oynandı. Bakalım devam edecekler mi?” söz konusu.

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Maraş merkezli depremlerin ardından partisinin 110 milletvekilinin bölgeye gittiğini söyledi.

Partisinin can kaybına neden olan hataları yapanları affetmemek ve cezalandırmak için gerekeni yapacağını belirten Özel, cezalandırma aşamasında herhangi bir siyasi ayrımcılık yapmayacaklarını, kozmik kanuna ve doğaya uygun hareket edeceklerini söyledi. ülkenin yasaları.

Özgür Özel, RTÜK’ün bugün bazı televizyonlara para cezası vermeye hazırlandığını belirterek, suçlarına ilişkin haberinde “Devlet nerede?” Amacın depremzedelerin söylemlerine yer vermek ve depremzedelerin isyanını aktarmak olduğunu kaydetti. Özel, RTÜK üyelerini vicdanlarına uyarak cezalandırmamaya da çağırdı.

ÖMER ÇELİK’İN YAZISI GÖSTERİLDİ

17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremi hatırlatan ve ertesi gün bazı gazetelerin manşetlerini basın mensuplarına gösteren Özel, söz konusu gazetelerin bugün hükümetin yanında olduğunu söyledi. Er, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aynı dönemde bir gazete köşesinde yapılan hatalara sessiz kalmaması gerektiğini yazdığını belirterek, “Ancak Ömer Çelik, kim olursa olsun haddini bildirdi. ağzını açtı.Depremle ilgili en ufak eleştiri, algı operasyonu, ihanettir….” dedi.

‘BÜYÜK LİMAN PATLATILDI’

Depremin ardından İskenderun Limanı’nda çıkan yangının kolaylıkla söndürülebileceğini ifade eden Özel, “Kimin konteyneri olduğunu biliyoruz, içinde ne varsa tabii ki çıkacaktır, yanmasını istiyor. Koca İskenderun’da limanı yaktılar, günlerce sürdü, yangını ihbar eden kişi hakkında soruşturma açtılar.” dedi.

‘BAHÇELİ’NİN KONUTUNUN KAPILARI DEPREM DURUMUNDA AÇILMADI’

CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremin 3. gününde, 1999 depreminde ise dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in aynı gün sahada olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1999 depreminde Başbakan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Özel, “Geçmişte sana yaptıklarını şimdi buldular, yine yanlarındasın” dedi.

Osmaniye’ye gittiğini belirten Özel, Devlet Bahçeli’ye bağlı bir konutun bulunduğu sokakta yıkılan binalar ve depremzedeler olduğunu ancak bu konutun kapılarının açılmadığını söyledi.

’42 BİN ÖLÜMÜN SAYISINA KİMSE İNANMIYOR’

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını sürdürmek için bir algı operasyonu yürüttüğünü belirterek; Depremin ardından sosyal medyaya getirilen kısıtlamanın bu yönde atılmış bir adım olduğunu belirterek, “Ölenlerin sayısı seçimi kaybetmeye yetmiyorsa hayatta kalanların ne hissettiği, ne hissettiği onun için önemli. algılıyorlar, ne kadar bildiklerini ve nasıl oy verdiklerini… Sorun burada, isyan.”

Deprem bölgesinde çadır ihtiyacının devam ettiğini kaydeden Özel, gerçek ölü sayısının resmi verilerin çok üzerinde olduğunu söyledi. Er, “42 bin ölü sayısına sahada kimse inanmıyor, inanmak doğru değil” ifadelerini kullandı.

‘MİLLETİ YALAMAK İÇİN EZGİ ALTINDA BIRAKTILAR’

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası yürütülen faaliyetlere ilişkin açıklamalara işaret ederek, AFAD’ın yeterli sayıda çalışanı olmadığını ve ordunun sahaya yeterli asker göndermediğini söyledi. . Er, “Hulusi Akar, ‘Orduyu ilk gün hazırladım’ diyor. Ancak birileri 7.300 asker istedi, hazır birlikler ve çıkarma gemileri değil, bir paranoya olduğu söyleniyor, ‘Ordu ne yapıyor?’ Sabah tartıştılar.Çünkü bunu hep acizlik olarak söyledi.O zamanlar orduya çok düşmandı,askeri vesayetin tam tersi.17 Ağustos 1999 depreminde sahaya sürülen orduyu mazlum olarak görüyor. acizlik ve askeri vesayet… Tükürüklerini yalamamak için milleti havasız ve nefessiz enkaz altında bıraktılar” dedi. konuştu.

’21 YIL VERİN’

Özgür Özel, Cumhur İttifakı’nın arama kurtarma çalışmalarında gösteremediği koordinasyonu hakaret ve küfürlerde gösterdiğini de belirtti. Özel, “Hakaretlerine cevap vermiyorum ama insanlar ona hakkını veriyor, notunu veriyor. ‘Bana bir yıl ver, nasıl düzelteceğimi göstereyim’ diyor. “Size 21 yıl verdiler, nasıl yıktığınızı, enkaz yarattığınızı, ne kadar beceriksiz ve beceriksiz bir yönetim gördüğünüzü gördük. Bu milletin size vereceği bir şey kalmadı” dedi.

Partisinin sarsıntı sonrası çalışmalarını anlatan Özel, kurdukları çeşitli komitelerin yapacakları çalışmaları sıraladı.

ASKERLERİ SAHAYA SÜRME TALEBİNE İTİRAZ ETTİĞİNİ SÖYLÜYOR

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özel, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Depremin ardından askerlerin sahaya inmediği iddialarının sorulması üzerine Özel, bu konuda çeşitli söylentiler olduğunu söyledi.

AFAD’ın depremde aciz kaldığını söyleyen Özel, “Süleyman Soylu martıları dinliyordu. O sabah feryatları duyduk. Depremde erken uyarı için ses verilmedi, ölüler için selam verilmedi. Deniliyor. askere gönderilme talebine ‘mantığıyla itiraz ettiğini, sınır dışı edilenlerin bir kısmının geri çağrıldığını ve sayının 7 bin 300’de kaldığını söyledi.

Neden yeterli sayıda askerin sahaya gönderilmediğini soran Özel, “Orduyu sahaya götürmemesi ‘askere sığındı’ dedi. Belki ‘darbe paranoyası’ diyorlar, bundan mı yoksa başka bir sebebi mi var, Hulusi Akar, Ömer Çelik, Tayyip Erdoğan cevap vereceklerdir” dedi.

‘YSK’YE VERİLEN BİR GÖREV VAR’

Özgür Özel, seçim tarihine ilişkin bir soru üzerine, depremin ardından yaraların sarılmasının ve seçimin zamanında yapılmasının mümkün olduğunu söyledi. Seçimlerin 14 Mayıs veya 18 Haziran’da yapılabileceğini belirten Özel, şunları kaydetti:

“14 Mayıs’ta seçim sonucunu bile bile neden gitmek istesinler ki? Aldığımız bilgi ve senaryo şuydu, önce Devlet Bey konuşacak, ‘Seçimden kaçmayacağız, kaçmayacağız’ diyecek. milli irade’ Ardından AK Parti’nin eski ve şimdiki yöneticileri konuşacak.Sonra Tayyip Bey biraz daha ölçüm yaptıktan sonra seçim yapmak istediğini söyleyecek ve muhtemelen seçim kararını verecek.Senaryonun son sayfasında şu var. YSK’ya verilen bir görev; AK Parti iktidarı Tayyip Bey’i altından kurtaracak.Pazartesi günü MYK toplantımızda konuştuğumuz bu senaryonun Devlet Bey ile ilgili kısmı oynandı.Bakalım devam edecekler mi? Ama millet kendisine yazılan bu tür senaryoları hep yırtıp atmıştır.” CHP’ye un verilmeyecek senaryosuna verdiği cevabı unutmasınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar milletten ve hesap sorulmaktan kaçamazlar.” (HABER MERKEZİ)

haberyesilhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu