Ekonomi

MTV ve yeniden yapılandırma taksit ödemelerinde son 4 gün

MTV, araçların tescil ve tescil edildiği yerin vergi dairesi tarafından her yıl Ocak ayında tahakkuk ettirilir. Başvurulan MTV Ocak ve Temmuz aylarında 2 eşit taksitle ödenir.

Bu kapsamda MTV’nin 1 Ocak’ta başlayan ilk taksit ödeme dönemi 4 gün sonra sona erecek.

Söz konusu vergi, mutabakatı yapılan bankaların banka/kredi kartı ile Dijital Vergi Dairesi’nden (dijital.gib.gov.tr) veya taşınabilir uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatleri arasında tahsil edilebilecek, banka hesabından transfer prosedürü, yabancı ülkelerde faaliyet gösterenler için transfer prosedürü. Vergi tahsilatına yetkili bankalar, vergi dairesi gişeleri ve PTT şubeleri aracılığıyla banka kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Bu yılın MTV tutarları yüzde 58,46 yeniden değerleme oranı esas alınarak hesaplandı. Buna göre 2024 yılında en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olacak. Söz konusu tutarların yarısına tekabül eden ilk taksit ödemeleri 31 Ocak’a kadar yapılacak.

MTV’nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

TAKSİT ÖDEME TARİHİ SONA ERDİ

Ekim-Kasım-Aralık 2023 dönemine ait KDV beyanının ve ödemesinin yarın (29 Ocak) yapılması gerekiyor.

Ayrıca 7326 numaralı konfigürasyonda 15’inci taksit, 7440 numaralı konfigürasyonda ise 8’inci taksitler ay sonuna kadar ödenecek.

Bu yılki vergi takviminde mükelleflerin ilgili döneme ait geri kazanım katılım payı, Ekim-Kasım-Aralık 2023 dönemine ait turizm payı beyanı ve ödemesi, iletişim vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesi, yıllık ücretlerin ödenmesi, 2023 yılında kullanılacak defterler yer alıyor. Talep edilmesi halinde yasal defterlerin geçici tasdik süresi 31 Ocak’ta sona erecek. (HABER MERKEZİ)

nazimiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu