Yaşam

Milyoner Dmitry Itskov’un İlginç Projesi: İnsan Bilincini İleterek İnsanı Ölümsüz Kılmayı Planlıyor!

Teknolojinin gelişmesi beraberinde hem yeniliği hem de bir çok soruyu getiriyor. Örneğin en çok merak edilen sorulardan biri ölümsüzlüğün gelecekte mümkün olup olmayacağı değil mi? İşadamı Dmitry Itskov da bu soruyu cevaplamak için bir girişimde bulundu, gelin projenin detaylarını birlikte inceleyelim! ?

Kaynak:https://original.newsbreak.com/@andre…

Rus girişimci ve milyarder Dmitry Itskov’dan ve farklı projelerinden bahsedelim.

İnsanı teknik olarak ölümsüzleştirmeyi ve insanlığın fiziksel ve zihinsel uçlarının üstesinden gelmesine yardımcı olmayı amaçlayan ‘2045 Girişimi’ projesini başlattı.

Girişimin amacı, insan bilincini yeni, yapay bir forma aktarmayı amaçlayan gelişmiş robotik sistemler, beyin-bilgisayar arayüzleri ve yapay bedenler geliştirmektir.

Ayrıca Dmitry Itskov’un teknolojinin insanlığın durumunu iyileştirmek ve insan ömrünü uzatmak için kullanıldığına inandığının altını çizelim.

Dmitry Itskov, sandığınız gibi tipik bir iş adamı veya milyarder değil çünkü medyada pek yer almıyor.

Sebeplerden biri medyayı kontrol etmesi olabilir. Dmitry Itskov, New Times haber sitesi ve DOORS televizyon kanalının lansmanı da dahil olmak üzere birçok prestijli Rus medya kuruluşunun geliştirilmesine katılmadan önce bir yayıncı olarak kariyerine başladı.

Bu girişimler, doğal olarak, kendisini başarılı bir medya işvereni olarak yükseltmesine ve değerli kişisel servet biriktirmesine yardımcı oldu.

Ayrıca bir dizi teknoloji şirketine ve diğer işletmelere yaptığı yatırımlarla da tanınır. Ancak parası, gücü ve şöhreti olduğunda bir şeyin eksik olduğunu fark etti: zaman.

Itskov, insan bedeninin asla ölümsüzlüğe ulaşamayacağını bildiğinden, amacı insan bilinciydi.

Çünkü son kullanma tarihi olmayan tek şey insan bilincidir. Öte yandan bazı medya kuruluşları Itskov’u ölümsüzlüğü sadece kendisi için aramakla suçladı.

Itskov’un projesi, hafıza ve kişilik de dahil olmak üzere insan beyninin bilincinin indirilebileceği siborglar inşa etmektir.

Bu sayede insanlar cyborglarını korudukları sürece teknolojinin yardımıyla sonsuza kadar yaşayabilirler. Proje dört bölümden oluşmaktadır. Resimdeki programda da görebileceğiniz gibi birincil seviye, insan zihninden geçen bilgileri uzaktan gönderip beyne geri gönderecek uzak yapay bir vücuttu. İkinci adım, organ nakli için ölen bir insan beyninin nakledileceği yapay vücuttur. Bu yapay vücut beyni canlı tutacak ve çevre ile etkileşim halinde olacaktır. Yapay vücudun 2025 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Üçüncü adımda ise 2035 yılında ölen bir kişinin zihni yapay bedene aktarılacak!

Son olarak, Hologram formu olan Avatar D’de yapay bir vücut oluşturulacak. 2045 Girişimi projesinin temel amacı da tam olarak budur. Hologram avatarları olan kişiler hastalanmazlar ve bu sayede ölümsüzlük kadar hastalanmazlar.

Çoğu bilim insanı, en azından bu yüzyılda, insan beynini bilgisayarlara yüklemenin kesinlikle imkansız olduğuna inanıyor.

Sinirbilimci Dr Grace Lindsay’e bu “fütüristik” projenin önündeki en büyük engelin ne olduğu sorulduğunda, beyin hakkında bilmediğimiz çok şey olduğunu, çünkü beyin nöronlardan, glial hücrelerden, kan damarlarından oluştuğunu açıkladı. ve bağışıklık hücreleri ve çok daha fazlası. Ancak her şey mümkün çünkü bilim ve teknoloji sayesinde belden aşağısı felçlilerin zihinleriyle kontrol edebildikleri biyonik vücut modülleri gibi inanılmaz şeyler icat edildi.

Proje çok emek isteyen bir proje olmasının yanı sıra toplum tarafından ilk etapta kabul görmesi sorun oluyor.

Bu nedenle projede yer almak isteyenler için prosedürlerin tamamlanmasıyla önümüzdeki otuz yıl içinde gerçekleşmesi planlanıyor. Şu anda projeye katılan ve ölümsüzlüğü arayan 47549 üye var ve gelecekte artacak gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu