Haber

Meteoroloji duyurdu: İstanbul’da dün gece etkili olan kar yağışı bugün ve yarın da devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, dün gece İstanbul’un yüksek kesimlerinde etkili olan ve birçok ilçeyi beyaza boyayan kar yağışı bugün ve yarın da devam edecek.

İSTANBUL’UN YÜKSEK BÖLÜMLERİ BEYAZ KAPLAMAYLA KAPLANDI

Meteorolojinin varsayımları arasında yer alan soğuk ve yağışlı hava, dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve çevresinde etkili olmaya başladı.

SARI KOD UYARISI SADECE İSTANBUL İÇİN YAYINLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu haritasında sadece İstanbul için sarı kod uyarısı yayımlandı. Kar yağışının bugün yurdun iç ve kuzey kesimlerinde devam etmesi beklenirken, yarın da karın etkisini sürdüreceği iddia ediliyor.

CUMA GÜNÜ YENİ BİR YAĞIŞLI HAVA DALGASI BEKLENİYOR

Çarşamba günü sıcaklıkların artmasıyla kar yağışının etkisini kaybetmesi bekleniyor. İlerleyen günlerde sıcaklıklar artacak ancak cuma günü ülkenin kuzey kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

HAVA SICAKLIKLARININ METEOROLOJİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin tamamı parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Kayseri ve Niğde hariç İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gümüşhane çevreleri, Çanakkale, Kırklareli ile Tekirdağ’ın doğu kesimleri ile Mersin’in batı kesimlerinde aralıklı yağmur yağacağı tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI ZAMANLARDAN SONRA YOĞUN OLACAK

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, Marmara’nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar, iç kesimlerde ise kar şeklinde olması bekleniyor; Özellikle İstanbul’un kuzey kesimleri, Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu ile Kocaeli’nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU’DA ÇIĞ TEHLİKESİ

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının yaşanacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu