Haber

Mardin’de Kamu Projeleri ve Petrol Üretimi Konuşuldu

2024 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun başkanlığında Mardin’de gerçekleştirildi.

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, koordinasyon gerektirecek konuların görüşülmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, uyumlu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Akkoyun, 2023 yılı 4.döngüsü itibarıyla kentte kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kuruluşu olan meslek kuruluşları tarafından 469 projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Bu projelerin 160’ının tamamlandığını, 145’inin devam ettiğini, 164’ünün ise etüt proje aşamasında olduğunu belirten Akkoyun, şöyle devam etti:

“Kamu kurum ve kuruluşlarının projelerinin toplam değeri 56 milyar 997 milyon 716 bin lira. 479 projenin 2023 yılı yatırım ödeneği toplamı ise 4 milyar 571 milyon 854 bin 573 lira. 2023 yılı 4’üncü dönem sonu itibarıyla” Şehrimizdeki projelere 4 milyar 273 milyon 338 bin lira harcandı.”

Mardin İl Halk Kütüphanesi ihalesinin şubat ayında yapılacağının müjdesini veren Akkoyun, 500 kişilik konferans salonlu çağdaş bir kütüphane yapacaklarını belirtti.

Toplantıda TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, petrol sahalarındaki çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

Özellikle Suriye sınırında bulunan 133 kuyunun 81’inin aktif olduğunu belirten Demir, “Günlük ortalama 1400 varil üretimimiz var. Üretimin tamamı Suriye sınırındaki Güneydinçer, Kozluca, Çamurlu ve İkiztepe sahalarımızda. Bu üretimin gerçekleştirilmesinde yerel yöneticilerin ve güvenlik güçlerinin büyük desteği var.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu