Haber

LÜKS ARAÇIN ESKİ SAHİBİ BIRAKMIŞTIR.

ESENYURT’ta yedek anahtarını saklayan eski sahibinin çaldığı lüks otomobil parçalanmış halde bulundu. Otomobili çalan eski sahibi ve otomobili parçalayanların da aralarında bulunduğu 4 zanlı gözaltına alındı. Yetkililer, araba satın alan kişilerin her zaman sahibinden yedek kontak anahtarı istemesi gerektiği konusunda uyardı.

Esenyurt’ta 8 Ocak 2023’te AA’ya ait park halindeki lüks otomobil park ettiği yerden çalındı. Oto Hırsızlık Bürosu’nun başlattığı çalışmada otomobilin sahibi AA ile görüşen gruplar, aracı satın alan kişinin yedek kontak anahtarını “kaybettim” bahanesiyle teslim etmediğini öğrendi. Alıcı ve satıcının birbirlerini daha önce tanıdıkları ve arada borç verme sorunu yaşadıkları belirlendi. Bu gelişme üzerine otomobilin eski sahibi Muhammet RY polis tarafından gözaltına alındı. Daha önce suçlamaları kabul etmeyen Muhammet RY, daha sonra alacağı ücret karşılığında elinde kontak anahtarıyla arabayı çaldığını itiraf etti. Zanlının ifadesine göre, çalıntı otomobilin satışına aracılık eden Ayhan G. ile otomobili parça parça keserek yedek parça haline getiren Gökhan Y. ve yanında çalışan bir kişi gözaltına alındı.

ARABA TAMAMEN GÖLGELENDİRDİLER

Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri, çalınan otomobili bulmak için bir tamirhaneye baskın düzenlediğinde, aracın tamamen demonte edilerek yedek parça haline getirildiğini belirledi. Otomobilin parçalarının diğer araç parçalarının ortasına gizlendiği belirlenirken, yapılan çalışma sonucunda aracın tüm parçaları bulunarak ortaya çıkarıldı. Ancak otomobilin coupe adı verilen kaput kısmının kesildiği için artık kullanılamadığı ortaya çıktı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Daha önce 15 hata kaydı bulunan otomobili daha önce çalan eski sahibi Muhammet RY, 7 hata kaydı ile satışına aracılık eden Ayhan G. ve aracı modüllere ayıran 6 hata kaydı bulunan Gökhan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. hapse atıldı.

Yetkililer, 2. el araç alacak vatandaşları uyararak, alacakları aracın yedek kontak anahtarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu