Ekonomi

Kazanç çağrısı: Ingersoll Rand 2024 beklentilerini yükseltti, portföyünü genişletti

Görev açısından kritik akış yaratma ve endüstriyel çözümlerin küresel sağlayıcısı Ingersoll Rand (IR), sağlam bir ilk çeyrek performansı ve tüm yıl beklentilerinde yukarı yönlü revizyonlarla 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını bildirdi.

Şirket, Ethafilter ve Controlled Fluidics olmak üzere iki stratejik satın almanın tamamlandığını ve ILC Dover’ın satın alınmasının beklendiğini duyurarak kendisini önemli bir inorganik büyüme için konumlandırdı. Büyük proje zamanlamaları nedeniyle toplam organik siparişlerde %7’lik bir düşüş yaşanmasına rağmen, Ingersoll Rand çeyreğin sonuna doğru bir sipariş ivmesi ve pazarlama faaliyetlerinde bir artış yaşadı.

Şirket, düzeltilmiş FAVÖK’te yıldan yıla %15 artış, 1,02x defter-fatura oranı ve 99 milyon dolar serbest nakit akışı elde etti.

Önemli Çıkarımlar

  • Ingersoll Rand yıla 2024 beklentilerinde yaptığı olumlu revizyonlarla başladı.
  • Şirket, Ethafilter ve Controlled Fluidics’in satın alımlarını tamamlayarak ürün tekliflerini geliştirdi.
  • Bekleyen ILC Dover satın alımı stratejik hedeflerle uyumludur ve inorganik büyümeye katkıda bulunması beklenmektedir.
  • Birinci çeyrekte organik siparişler %7 oranında azaldı, ancak çeyreğin ikinci yarısında siparişlerde hızlanma gözlendi.
  • Düzeltilmiş FAVÖK’teki %15’lik artış ve 99 milyon dolarlık serbest nakit akışı ile finansal performans güçlü kalmaya devam etti.
  • Gelir artışı beklentisi %4-6’ya ve düzeltilmiş EPS beklentisi 3,20-3,30 dolara yükseltildi.
  • Hisse geri alım programında 1 milyar dolarlık bir artış açıkladı.

Şirket Görünümü

  • Ingersoll Rand, yıllık bazda inorganik büyümede rekor bir yıl bekliyor.
  • Şirket, güçlü konumuna ve çalışanlarının başarı üzerindeki etkisine güvenmeye devam ediyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Birinci çeyrekteki toplam organik siparişler, büyük projelerin zamanlaması nedeniyle %7 azaldı.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Ethafilter ve Controlled Fluidics’in satın alımları tamamlandı, ILC Dover ise beklemede.
  • İkinci çeyrekte pazarlama faaliyetlerinde artış ve siparişlerde hızlanma gözlendi.
  • Endüstriyel Teknolojiler ve Hizmetler segmentleri güçlü gelir artışı ve yüksek düzeltilmiş FAVÖK marjları bildirdi.
  • PST segmenti %30,8’lik marj ile güçlü bir düzeltilmiş FAVÖK sağladı.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Eksiklikler

  • Şirket birinci çeyrekte toplam organik siparişlerde düşüş yaşadı.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yöneticiler sipariş beklentilerini, gelir trendlerini ve yıl için kazanç perspektifini tartıştı.
  • Kompresör segmentindeki güçlü performans ve beklenen marj genişlemesi vurgulandı.
  • Yaşam bilimleri işinin büyümesi ve daha fazla satın alma potansiyeli konusunda iyimserlik ifade edildi.
  • ILC Dover’ın özellikle uzay ve savunma sektörlerindeki stratejik önemi tartışıldı.

Ingersoll Rand CEO’su Vicente Reynal, Güneydoğu Asya’da genişleme ve Avrupa’daki yeniden üretim trendlerinden yararlanma planları da dahil olmak üzere şirketin güçlü ivmesini ve stratejik büyüme girişimlerini özetledi. Reynal, uzay teknolojisindeki uzmanlığı ve önemli gelir sinerjileri sağlaması ve şirketin adreslenebilir pazarını 10 milyar dolar genişletmesi beklenen yaşam bilimleri sektörüne genişlemesi ile ILC Dover satın almasının stratejik değerini vurguladı. ILC Dover’ın entegrasyonunun iyi ilerlediği ve satın alma işleminin bu çeyreğin sonlarına doğru tamamlanacağı bildiriliyor.

InvestingPro İçgörüleri

Ingersoll Rand (IR) 2024’ün başlarında güçlü bir finansal performans sergiledi ve InvestingPro verileri şirketin değerlemesi ve piyasa duruşu hakkında daha fazla bilgi sağlıyor. Piyasa değeri 34,99 milyar dolar ve F/K oranı 43,31 olan şirket, yüksek bir kazanç katsayısıyla işlem görüyor. Bu durum, 2024 yılının 1. çeyreği itibariyle son on iki ay için 39,34 olan düzeltilmiş F/K oranıyla da kanıtlanmakta ve piyasanın önemli bir kazanç artışı beklentisine işaret etmektedir.

InvestingPro İpuçları, Ingersoll Rand’ın yakın vadeli kazanç büyümesine göre yüksek bir F/K oranıyla işlem gördüğünü ve bunun da hisse senedinin mevcut değerlemesine bakan yatırımcılar için dikkate alınması gereken bir nokta olabileceğini öne sürüyor. Dahası, şirket son altı ayda %42,13 toplam getiri ile büyük bir fiyat artışı yaşadı ve bu da güçlü yatırımcı güvenini ve hisse senedi için potansiyel bir yükseliş görünümünü yansıtıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son satın almalar ve Ingersoll Rand tarafından raporlanan güçlü finansallar, geçen yılki %64,15’lik yüksek getirisiyle birleştiğinde, şirketin stratejik büyüme girişimlerinin altını çiziyor. Yatırımcılar, Ingersoll Rand’ın tipik olarak çok sağlıklı bir finansal duruma işaret eden 9’luk mükemmel bir Piotroski Puanına sahip olmasıyla da rahatlayabilir.

Ingersoll Rand hakkında daha derin bilgi edinmek ve ek ölçümler ve analist tahminleri de dahil olmak üzere daha fazla InvestingPro İpucu almak isteyen okuyucular için https://www.investing.com/pro/IR adresini ziyaret edin. Yatırım kararlarına rehberlik edebilecek birkaç ipucu daha mevcuttur. Ayrıca, InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberorhaneli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu