Haber

Karagülle İnşaat yeni dayanıklı projesinin sırrını açıkladı!

Karagülle Mimarlık sahibi Kamuran Akbay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizin yaşadığı deprem sonrası sağlam binaların değeri bir kez daha ortaya çıkıyor. Vatandaşların depreme karşı inançlı konutlarda yaşayabilmesi için gerekli inşaat çalışmaları yapılmalı” .Kentsel dönüşüm imkanları farklı kat tipleri ile her bina için büyük fayda sağlamaktadır.Daha sadık çalışmalar yapılırken öncelikle ıslak ve gevşek temel tespiti yapılmalıdır.Binaların hasarsız çıkması ile sonuçlanan yapıların oluşumu önlenmelidir. sarsıntı dalga frekansını en aza indirecek altlık çalışmaları ile desteklenmektedir.Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu göz önünde bulundurularak yeni konut üretiminde standartların sağlanması şarttır.Uyum açısından en gerçekçi prosedürler esas alınmalıdır. ve güçlendirme.

Yaşanan kentsel dönüşüm sürecinde maalesef yanlış ve sorumsuz müteahhit seçimleri ile birçok vatandaşın mağduriyeti ortaya çıkmıştır. Maddi imkanlara sahip olmalarına rağmen hiçbir teknik tecrübesi olmayan bu müteahhitler birçok olumsuzluğun ana sebebi oldular. Sorumsuz müteahhitlerin neden olduğu daha önceki depremlerde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta son depremde de çok sayıda can enkaz altında kaldı.

Tüm bu olayların tek sebebi yanlış müteahhit seçimleridir. Genelde müteahhitlerin en çok tercih etme sebebi, fazladan daire verme vaadleridir. Ancak bu süre sadece bir aldatmaca olarak ortaya çıkmakta ve inşaat sözleşmelerinin imzalanması ile birlikte büyük mağduriyet ortamı yaratılmaktadır. Müteahhitlerin palavra sanılan sözlerinin ortaya çıktığı zaman ortaya çıkan tek şey büyük mağduriyetler ve felaketler oluyor” dedi.

sözlerine şöyle devam etti; “Depremden sonra en çok konuşulan konulardan biri de imar affı oldu. İlk başta iyi bir avantaj gibi görünse de, maalesef kurallara aykırı yapılan birçok yapıya izin verilmesi aslında büyük bir cinayet demekti. sürekli olarak mevcut yapı standartlarına uygun yapılar inşa ederek depremlerde bile başarılı koruma.

Karagülle İnşaat olarak Tuzla’da dört farklı kentsel dönüşüm çalışması yürütürken en uygun olanı ortaya koyuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Karagülle’nin Yeni Projesi Ses Getirecek!

Karagülle inşaat ve mimarlık firması sahibi Kamuran Akbay, inşaat sektöründe parmakla gösterilecek bir projeye imza atıyor! Karagülle Mimarlık’ın hayata geçirdiği yeni proje birçok kişinin dikkatini çekti.

Crown plaza olarak adlandırılan bu proje Anadolu yakasının merkezi Kartal’da E5’in yanı başında yer alıyor ve 25 katlı Kartal Crown Plaza hiçbir masraftan kaçınmadan maksimum güvenlik detaylarıyla dikkat çekiyor. Havalimanına ve adalara komşu konumu ile oldukça beğenilen bu proje aynı zamanda Aydos ormanlarının yanında da hızlı bir şekilde yer almaktadır. Yeşilin ve denizin buluştuğu harika bir ortam alıcılarını bekliyor.

Deprem anında yapıya etki eden sarsma yüklerini ve ivmeleri büyük ölçüde azaltan sismik izolatörlerle desteklenen projede can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Her proje 2018 yönetmeliğine uygun bir tasarımla hayata geçirilmektedir. Projede görev alacak çok sayıda uzman işçi, jeoloji ve zemin etütleri ile en asıl işe 15.03.2023 tarihinde başlıyor. Aralık 2024’te üretimi tamamlanacak olan plaza, kullanışlı daireleri ve kusursuz mimarisiyle dikkat çekiyor. Lüks ve kalitenin sınırlarını zorlayan bu kapsamlı proje, A+ kalite çalışma yelpazesi ve merkezi konum ayrıcalıklarıyla büyüleyici bir yaşamın kapılarını aralıyor.

15 Mart 2023 tarihinde başlayacak olan projede tüm sarsma yönetmeliği dikkate alınmıştır. Özellikle sismik izolatörler kullanılacak olup, proje içinde ve sonrasında alıcılarını sadık bir süreç beklemektedir. Hiçbir masraftan kaçınılarak oluşturulacak olan bu proje aynı zamanda birçok sosyal ortam imkanlarını da içinde barındıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu