Sağlık

İstemsiz Bekarlık Olarak Tanımlanan İncel Bireylerinin Daha Fazla Manevi Desteğe İhtiyaç Duyduğu Ortaya Çıktı

Araştırmalar kendilerini zayıf olarak tanımlayan erkeklerin, kadınların ne istediği konusunda ‘temel yanılgılara’ sahip olduğunu gösteriyor. Swansea Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, incel’lerin fiziksel çekiciliği ve finansal durumu abartırken nezaket, mizah ve sadakati hafife aldığını ortaya çıkardı. Detaylar içeriğimizde…

Kaynak:https://www.bbc.com/news/uk-wales-677…

Araştırmanın ortak yazarı Andrew Thomas, “düşünme hatalarının” bizi “oldukça sıkıntılı yollara” sürükleyebileceğini söyledi.

‘Şeytanlaştırmanın’ aksine ruh sağlığı temelinin çok önemli olduğunu söyledi.

Bu terim, çoğunlukla heteroseksüel erkeklerden oluşan ve romantik ya da cinsel ilişkiye giremedikleri için hüsrana uğrayan büyük ölçüde çevrimiçi bir topluluğa atıfta bulunuyor.

Bu fikrin geçmişi 30 yılı aşkın bir süre öncesine dayanıyor ve geride bırakıldığını hisseden yalnız insanlara destek sunan bir web sitesi tarafından popüler hale getirildi.

Yüksek lisans öğrencisi William Costello’nun liderliğindeki araştırmada, dünyanın dört bir yanından 151 incel ve 149 incel olmayan kişiye kendi ilişki tercihlerinin yanı sıra kadınların tercihlerini nasıl algıladıkları soruldu.

Çalışma, sorunlu ideolojilerle aynı çizgide olma olasılığının artmasına yol açan ‘düşünme hatalarının’ ve incelerin ‘kadınların romantik bir partnerde ne aradıkları konusunda temel hatalar’ yaptığını ortaya çıkardı.

Psikoloji alanında kıdemli bir öğretim görevlisi olan Dr. Thomas, “İnceler son birkaç yılda kamuoyunun gündemine geldi ve özellikle de kadınlara ilişkin görüşleri hakkında ortalıkta dolaşan pek çok varsayım var” dedi.

Ayrıca, incel’lerin ortaklar için, incel olmayanlara kıyasla genel olarak varsayıldığından daha düşük standartlara sahip olduğunun tespit edildiğini söyledi. Thomas, ‘Bu konu hakkında dışarı çıkıp incel’lerle konuşan ve sesini duyuran çok fazla insan yok’ dedi.

Thomas, İncellerin karşı cinsin isteklerini anlamakta zorluk çektiğini ve bunun da onay yanlılığı gibi durumlara yol açabileceğini söyledi.

“Kadınlar için fiziksel çekiciliğin önemini zihinsel olarak abarttığınızda ve nezaketin etkisini hafife aldığınızda, bu dünya görüşünü doğrulayan kanıtlar aramaya başlarsınız” dedi. Incels’in ayrıca zihinsel sağlık sorunları sergileme eğilimi de vardı. İnceler’in ruh sağlığının ‘düştüğünü’, yüzde 20’sinin her gün intihar etme niyetinde olduğunu ve yüksek düzeyde yalnızlık yaşadığını söyledi.

“Aşırı şiddet eylemleri gerçekleştiren incel’lere bakarsanız, çoğu zaman yüzeyin altını kazdığınızda onların ya incel gibi davranma eğiliminde olduklarını ya da eylemlerini motive eden bir numaralı faktörün bu olmadığını görürsünüz.” dedi Thomas.

Bazı incel forumları kadın düşmanlığını, nefret söylemini ve şiddeti sergilemesiyle biliniyor ve trend Andrew Tate gibi etkileyiciler tarafından desteklenen kadınla ilgili ideolojilerle ilişkilendiriliyor. Dr. Thomas, bu kişilerin aslında çoğunlukla ‘kaybeden’ ya da örneğin ‘kaybeden’ olarak etiketledikleri incelleri küçümsediklerini söyledi. Ancak pek çok seçkinin, ideolojilerden etkilenmeye karşı, zenci olmayanlara göre daha savunmasız olabileceğini söyledi.

Bunun hakkında ne düşünüyorsun? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu