Ekonomi

Gurbetçiler Türkiye’den Halı ve Perde Alıyorlar

Eskişehirli esnaf Rahmi Yüksel, evli çiftlerden sonra halı ve perde işlerine en fazla talep gösterenlerin yaşadıkları ülke yerine Türkiye’den alan gurbetçiler olduğunu söyledi.

Yaz tatillerini ve yıllık izinlerini anavatanları Türkiye’de geçirmeyi tercih eden gurbetçilerin ziyaretleri devam ediyor. Eskişehir’de okulların kapanmasının ardından gurbetçi sayısı artarken, yurt dışından gelen vatandaşların özellikle turistik bölgelerde yoğunlaştığı görüldü. Halı ve perde satışı yapan esnaflar, evli çiftlerden sonra en çok gurbetçi vatandaşlara satış yaptıklarını belirtti. Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların kendi kültürlerine özgü renk ve desenleri yurt dışında bulamadıklarını Türkiye’den satın aldıklarını belirterek, bazı noktalarda kur farkının da etkili olduğunu söyledi.

“Gurbetçilerin gelmesiyle birlikte büyük bir talep olduğunu söyleyebiliriz”

Eskişehir’de esnaf olarak çalışan Rahmi Yüksel, gurbetçilerin halı ve perdeyi büyük ölçüde Türkiye’den aldıklarını söyledi. Bunun sebebinin aradıkları modelleri kendi ülkelerinde bulamamaları ve kur farkından kaynaklandığını belirten Yüksel, “Düğün döneminin açılmasıyla birlikte yeni evli çiftlerin talepleri başladı. Halı ve perde ihtiyaçlarını bizden talep edebilirler.Gurbetçilerin gelmesiyle karşı konulmaz bir talep olduğunu söyleyebiliriz.Çünkü fiyatlar onlar için daha uygun.Dolayısıyla milletimiz yurtdışına çıksa bile asimile olmuyor. Türk milleti edebî bir özelliğe sahiptir.Kendi kültürlerine nazaran burada istedikleri renk ve desenleri rahatlıkla bulabildikleri için büyük ölçüde Türkiye’den alım yapmaktadırlar.Gurbetçi müşterilerin geldiği bu dönemlerde satışlarımız yüzde 30 oranında artmaktadır. Bu yıl biraz daha fazla olacak çünkü paralarının değeri arttı” dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu