Haber

Güney Kore ve ABD ortak hava tatbikatı düzenliyor

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin “olası tehditlerine karşı” ABD ile ortak hava tatbikatları düzenlediklerini bildirdi.

Yonhap’ın haberine göre, Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Güney Kore, Sarı Deniz’de düzenlenen tatbikat için bombardıman uçakları ile “F-15K” ve “KF-16” tipi savaş uçaklarını seferber etti. ABD’nin tatbikata katıldığı “B-52H” tipi bir uçakla katıldığı belirtildi.

Açıklamada, ABD’nin Kore Yarımadası’na ‘B-52H’ stratejik bombardıman uçağını konuşlandırmasının, ittifakın Kuzey’den gelen tehditleri caydırma ve karşılık verme konusundaki kararlı duruşunu gösterdiği kaydedildi.

Ayrıca iki ülke Hava Kuvvetlerinin, başkent Seul’ün 65 kilometre güneyindeki Pyeongtaek kentindeki Osan Hava Üssü’nde 2023 yılının ilk “Buddy Wing” tatbikatını başlattığı bildirildi.

Bu yıl 9 kez düzenlenmesi planlanan “Buddy Wing” tatbikatının ABD ve Güney Kore’nin harekât ve grup çalışmalarını geliştirmesi bekleniyor.

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore’nin tehditlerine rağmen “Özgürlük Kalkanı” adı verilen yıllık askeri tatbikatlarına planlandığı gibi devam edeceklerini 3 Mart’ta duyurdular.

13-23 Mart tarihlerinde başlaması planlanan “Özgürlük Kalkanı” tatbikatı ile savunma iş birliğinin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

dogansar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu