Haber

DSP’nin 3 genel başkan yardımcısı istifa etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezini ziyaret etti.

Görüşmenin ardından DSP Genel Lideri Önder Aksakal, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı. Aksakal, milletvekilliği seçimlerine AK Parti listelerinden gireceklerini söyledi. Aksakal, “AK Parti listelerinden Meclis’teki yerimizi alacağız” dedi.

Aksakal’ın açıklamasına tepki gösteren DSP Genel Başkan Yardımcıları Onur Iste, Dilara Tambova ve Selçuk Karakulce görevlerinden istifa etti.

Dilara Tambova, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Partimizin bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle yaklaşık 5 dönemdir büyük bir gurur ve özveriyle yürüttüğüm DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmiş bulunmaktayım. Benim görüşüme göre tutarlı olmayacağına olan inancım nedeniyle.”

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakulçe Facebook paylaşımında, “Bugün itibariyle Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygılarımla.”

Onur İşte istifasını Twitter hesabından da duyurdu: “Değerli arkadaşlar ben her zaman olduğum yerdeyim. Bugüne kadar gururla yürüttüğüm DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. saygı ve sevgilerini gösteren herkese teşekkür ederim.” (HABER MERKEZİ)

saricam-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu