Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alev Alatlı ve Orhan Türkdoğan’ın ölümleriyle ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum yazar Alev Alatlı’ya Allah’tan rahmet dileyerek, “Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği, tarihten bugüne ve geleceğe perspektifler sunabilen en önemli aydınlarımızdan biri. ve kararlılıkla öneriler üreten Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü kazandı.” Alev Alatlı hocamız eserleri ve fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tofaş Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, salondaki seyircileri ve tüm Bursa’yı en kalbi duygularla selamladığını söyledi.

Yazar Alev Alatlı’nın vefatına değinen Erdoğan, “Yolculuğumuza çıkarken vefatını derin üzüntüyle öğrendiğimiz Alev Alatlı hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisi ülkemizin yetiştirdiği en önemli aydınlardan biridir. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Daire Başkanlığı bünyesinde tarihten günümüze ve geleceğe kararlılık ve öneri üreten bakış açıları sunabilen son dönemde yetişmiş kişilerdir.” “Ödüllü hocamız Alev Alatlı eserleri ve fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecektir. Merhumun ailesine, sevenlerine ve okurlarına başsağlığı diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin önde gelen sosyolog, bilim adamı ve aydınlarından biri olan Erdoğan, dün vefat etti. Dr. Orhan Türkdoğan’a Allah’tan rahmet dileyerek, “Ülkemizin fikir hayatında yeni bir dönüm noktası olarak gördüğümüz bu vefatından dolayı Orhan hocamızın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş’la devam kararının ardından ilçe adaylarını açıklayacaklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bursa ne bizimdir, ne de milletimizin. Aziz kardeşlerim, burası müstesna bir şehir. Bir tarafını Marmara Denizi’ne veren, sırtını Uludağ’a yayan, ayaklarını bereketli ovalara uzatan Bursa, her şeyden önce şehirdir.” Vakfın temeli.Bursa’da dikilen çınar fidanı üç kıtayı yuttu.” İklim boyunca yayılarak atalarımızın yüzyıllardır süren hak, adalet ve refah mücadelesine güç ve güç vermiştir. Bursa’dan Edirne’ye, oradan İstanbul’a ve son olarak Ankara’ya uzanan başkentler serimizin ilk yıldızını her zaman kalbimizin en asil köşesinde taşıdık. 3 gönül sultanını bağrında ağırlamış. “1990’lı, 1950’li, 70’li ve 1940’lı yılların kenti Bursa’nın manevi iklimi bugün de ruhlarımızı aydınlatmaya devam ediyor.”

Pek çok şair, yazar ve ressamın Bursa’dan ilham alan eserleriyle tarihe adını yazdırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayinin, ticaretin ve lokomotif şehri Bursa’nın çalışkanlığını, üretkenliğini, katkısını anlatmaya gerek yok. Tarıma, ülkemize, milletimize, 21 yıldır oradayız.” “Bursa’ya hak ettiği eserleri ve hizmetleri kazandırmak için belediye başkanlarımız, bakanlıklarımız ve kurumlarımızla gece gündüz çalıştık ve bu yolda yürüyoruz.” İfadelerini kullandı.

(Devam edecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu