Haber

CHP’li Özçağdaş’tan “Birini alın diğerini vurun” sözlerine yanıt: Erdoğan için kabus dolu günler başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özgür Özel için söyledikleri: “Birini alın diğerine vurun. Bunların birbirlerinden hiçbir farkı yok.” CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ise bu sözlere yanıt vererek, “Erdoğan’ın sesi zehirli bir dildir. Bizim o dille hiçbir ilgimiz yoktur. Bizim hareket tarzımızı Tayyip Erdoğan belirlemeyecek. Tayyip Erdoğan için kabus günler başlayacak.” söz konusu.

CHP’NİN YENİ BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL

CHP’nin merakla beklenen 38. Olağan Kongresi dün başladı. Kurultayda 812 oy alarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenen Özgür Özel, CHP’nin yeni genel başkanı oldu.

ERDOĞAN: BİRİNİ AL DİĞERİNİ VUR

CHP’deki değişime ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güle güle Kemal, kime ‘güle güle’ dedi? Edirne’deki terör lideri, Demirtaş ve Kavala’ya ‘güle güle’ dedi. Kazanan da Demirtaş ve Kavala’ya selam verdi. Birini al diğerini vur. Birbirlerinden farklılar.” “Hiçbir fark yok. Terör örgütleriyle omuz omuza yürüdüler. 12-13 seçim kaybettiniz, hep onların yanındaydınız. Kazanan da onların yanındaydınız.” söz konusu.

“CHP’NİN SİYASİ ÇİZGİSİNİ BELİRLEMEK ERDOĞAN’A GÖRE DEĞİL”

Erdoğan’ın sözlerine Özgür Özel cephesinden yanıt geldi. Halk TV yayınına katılan CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan için kabus dolu günlerin başlayacağını savundu. Özçağdaş, şöyle konuştu: “CHP’nin ideolojik ve siyasi çizgisini belirlemek Tayyip Erdoğan’ın hakkı ve sınırı değildir. CHP’li vatandaş ne söylemek istiyorsa onu söyler. Vatandaş ona göre karar verir. CHP’de en çok eleştirdiğimiz şey ‘ne diyecekler? ‘ Siyaset bizi hapsediyor. Bu yüzden çok önemli fırsatlara rağmen kazanmaya yönelik neredeyse her fırsatı kaybediyoruz.

“ERDOĞAN İÇİN KABUS GÜNLERİ BAŞLAYACAK”

CHP yıllar önce ‘merkezin solunda’ olduğuna ve Sosyalist Enternasyonal’in bir parçası olduğuna karar vermiş bir parti. CHP inadından ‘barış’, inadından ‘kardeşlik’ diyecek. Erdoğan’ın sesi zehirli bir dildir. Bizim o dille işimiz yok. Bizim hareket tarzımızı Tayyip Erdoğan belirlemeyecek. Tayyip Erdoğan için kabus dolu günler başlayacak. Bundan sonra kendi çizdiği ideolojik ve siyasi sınırlar içinde hareket eden bir CHP görmeyecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu