Haber

Büyükakın: Rehber Gençlik pusula gibi yol gösterecek

Sosyal hizmetlerden spora ve sağlık hizmetlerine kadar hayatın pek çok farklı alanında Kocaeli halkına hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışmaların yanı sıra eğitime de büyük destek sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin gelişiminde örnek ve ödüllü gençlik projesi ‘Kılavuz Gençlik’, her yıl fark yaratan eğitimlerle çalışmalarına devam ediyor. Gençlere yepyeni bir vizyon kazandırmayı hedefleyen Bilgi Evleri, Akademi Liseleri ve Gençlik Merkezlerinde hizmetiçi eğitime de büyük önem veriliyor. Hizmet içi eğitimin açılış programına konuk olan Önder Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi’nin yol gösterici gençlik modelinin gençlere pusula gibi yol gösterdiğini söyledi.

 

GELİŞİM SEMİNERLERİ YAPILIYOR

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Eğitim Şubesi bünyesindeki Bilgi Evleri, Akademi Liseleri ve Gençlik Merkezlerinde görev yapan eğitmen ve çalışanların katıldığı hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Kurumlardaki tüm çalışanların katıldığı 3 günlük programda kişisel gelişim, mesleki gelişim ve motivasyon eğitimleri kapsamında; Neden Rehber, Gençlik Psikolojisi, Kurumsal Kimlik, Analiz Odaklı Bağlantı, Değer Eğitimi, Eğitim Teknolojileri, Etkili Sunum, İletişim ve Motivasyon konularında seminerler düzenlendi.

 

BÜYÜKAKIN PROGRAMI AÇTI

Kongre Merkezi’nde açılan eğitim programında kurumlarda çalışan eğitmen ve çalışanlara sohbet niteliğinde bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Rehber Gençlik modeli orada bir deniz feneri gibi duracak, herkes yolunu bulacak” dedi. yoksa elinize aldığınızda pusula gibi yolunuzu gösterecektir.” kullanılmış.

 

“AMAÇLA BAĞLANTINIZI NEDEN KURUR” SORUSU

“Çok fazla soru cümlesi var. “Bunlardaki ‘neden’ sorusu sizi amaca bağlar” diyen Önder Büyükakın, “Yapılanlar, neden yapıldığını ortaya koyuyor.” Bu nedenle, yaptığınız birçok şeyin ‘nedenini’ düşünerek başlamalısınız. Peki sadece ‘neden’ diye sormak yeterli mi? Eğer ölçüm ölçeğiniz yanlışsa ve ücretlendirme sisteminiz yerinde değilse o zaman ‘kariyer için’ ya da ‘üniversitede profesör olmak için’ gibi ‘neden’ sorusuna cevap verirsiniz. Eğer varoluş ideolojisiyle bağlantısı olmayan ‘nedenler’iniz varsa, o zaman bunların artık sizin için bir değeri olmayacaktır. Eğer varoluş ideolojisiyle bir bağlantınız yoksa varlık dünyasındaki varlığınızın bir anlamı yoktur. “Etkisizsin” dedi.

 

“REHBER GENÇ, PUSULA GİBİ REHBER OLACAK”

Değer sisteminden kopuk bir faaliyetin aslında hüsranla sonuçlanacak bir faaliyet olduğunu belirten Önder Büyükakın, “Sadece refah ve zenginlik peşinde koşan bir çaba hüsranla sonuçlanır. Değerler sistemiyle bağlantınızı kurduğunuzda her şey yerli yerine oturmaya başlar. Rehber Gençlik dediğimiz model aslında adından da anlaşılacağı üzere yol gösterici bir modeldir. “Bir şeyler yapalım ki, bir yandan gençlerimiz bu değerler sistemiyle doğrudan bağ kursun, diğer yandan dünyayı çok iyi anlayıp o şartlara göre büyüsün, diğer yandan da bu değerler sistemiyle doğrudan bağlantı kursun. Öte yandan kendi uzmanlık alanlarında başarılı olabilirler, spor yapabilirler, müziğe ilgi duyabilirler” dedi.

 

“EĞİTTİĞİM İNSANLAR DÜNYAYI KURTARACAK”

Önder Büyükakın, eğitmenlere farkında olmadan bir çocuğun hayatını kurtarabileceklerini ya da Türkiye’ye büyük fayda sağlayacak birini yetiştirebileceklerini anlatarak, “Yarın vefat ettiğiniz çocukların gerçek hikayesinin ne olacağını bilemezsiniz. Rehber Gençlik modeli, kendisi de lider olan, aynı zamanda lider olan arkadaşların oluşturduğu bir yerdir. Aslında bu model tasarlanırken her birinizin öncülük etmesi öngörülmüştü. ‘Ben bu dünyayı kurtaracağım, yetiştirdiğim insan bu dünyayı kurtaracak’ gibi bir motivasyonla çalışmanızı bekliyoruz. Neye sebep olacağını bilmiyorsun. “Küçük bir şey büyük bir değişime neden olabilir” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sabanozu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu