Ekonomi

BOJ adayı Ueda, gevşek para politikasını sürdürmenin uygun olduğunu düşünüyor

Kuroda’nın ardından Başbakan Kişida liderliğindeki Japon hükümetinin BOJ Başkanı olarak aday gösterdiği Kazuo Ueda, BOJ’un gevşek para politikasını sürdürmesinin “uygun” olduğunu söyledi.

Parlamentoda konuşan Ueda, kırılgan ekonomiyi desteklemek için aşırı düşük faiz oranlarının korunması gerektiğini vurgularken, maliyet odaklı enflasyona yanıt vermek için para politikasını sıkılaştırmanın tehlikeleri olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Japonya’da son dönemde enflasyonda yaşanan artışın güçlü talepten çok artan hammadde ithalat maliyetlerinden kaynaklandığını belirten Ueda, Japon ekonomisine ilişkin görünümün oldukça belirsiz olduğunu sözlerine ekledi.

Japonya’daki trend enflasyonun kademeli olarak yükselmeye devam etmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirten Ueda, enflasyonun BOJ’un yüzde 2 hedefine sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşmasının biraz zaman alacağını vurguladı.

Ueda, “Uygulanan teşvikin çeşitli yan etkilerin gelişmesine yol açtığı doğrudur. Ancak BOJ’un mevcut politikası yüzde 2’lik enflasyon için gerekli ve uygundur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu