Haber

Avustralya’da yabani atların havadan vurulmasına izin verilmesi kararı savunuldu

Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti (NSW) Profesyonel Sanatlar ve Yüksek Öğrenim Bakanı Steve Whan, eyalet hükümetinin vahşi atların havadan vurulmasına izin verme kararını savundu.

ABC News’in haberine göre Whan, bütçe görüşmeleri sırasında Kosciuszko Ulusal Parkı’nda yabani atların vurulması kararıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Parkın atların havadan vurulacağı kısmının kapatılacağına dikkat çeken Whan, bilimsel bilgilerin, atların vücutlarının yerinde çürümesine izin verilmesinin bölgenin biyolojik çeşitliliğine katkı sağlayacağını gösterdiğini kaydetti.

Parkta havadan vurulan geyik, domuz, köpek gibi yabani hayvanların cesetlerinin yerinde çürüdüğünü vurgulayan Whan, atlarla ilgili durumun ise özel kurallara tabi olacağını söyledi.

Whan, “Vurulmuş atları patikalardan, kamp alanlarından ve nehirlerin yakınlarından taşımak için yönergelerimiz olacak” dedi. söz konusu.

Vurulan atların cesetlerinin çürümesinin yaklaşık 3 ay sürdüğünü kaydeden Whan, bunun görsel olarak çekici olmayacağını, bir tepki beklendiğini ancak gerekli olduğunu belirtti.

Whan, “Vahşi hayvanların çoğalmasına izin verirsek, korumak için milli parklar oluşturduğumuz değerlere büyük zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırız” dedi. Değerlendirmesini yaptı ve devletin yabani atların havadan vurulmasına izin veren kararını savundu.

NSW Eyaleti Çevre Bakanı Penny Sharpe, Kosciuszko Ulusal Parkı’ndaki ekosistemin korunması amacıyla yabani at sayısının 2027 yılına kadar yaklaşık 19 binden 3 bine düşürülmesi amacıyla atların havadan vurulacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu