Ekonomi

Aksaray’da selde kaybolan Asel bebeğin ailesi yaşananları anlattı

Nazif Balcan, 3 Ağustos Pazar akşamı memleketleri Güzelyurt’tan eşi ve 3 aylık kızı Asel Balcan ile birlikte Aksaray merkezdeki evlerine dönerken yağmura yakalandıklarını söyledi.

Yağmurun dinmesini beklemek için yakındaki bir benzin istasyonuna girdiklerini belirten Balcan, “Durur durmaz arabanın sol tarafına taş çarptı, sağ kapı açıldı. Eşim ve kızım düştü.” söz konusu.

“En azından bir mezarı var”

Anne Hayriye Balcan da benzin istasyonuna girdikten sonra kayınpederine telefonla haber verdiğini belirterek, “Aracımızda telefonla yardım isterken kapının açıldığı anda ben de bebeğin yanına düştüm. Tekrar tekrar yuvarlandım. Bebeğim kollarımdaydı ama sonra gitti.”

Sel sularına kapılıp metrelerce sürüklendiğini, daha sonra kendi imkanlarıyla tarlaya giderek kurtulduğunu söyleyen Balcan, “Yürümeye çalıştım, yürüyemedim. Suda çabalamaktan gücüm tükendi, dayanamadım.” emeklemeye başladım. emeklemek için sokağa çıktım. yanımızda 4-5 araba daha vardı. beni ambulansla hastaneye götürdüler. çocuğum öldü. ‘inşallah eşim kurtulur’ diye biliyordum. Ben dua ettim. 1,5-2 saat sonra eşim geldi.” dedi.

“Çok güzel bir bebekti”

Kızı Asel’in aranmasına ilişkin haber beklediklerini vurgulayan Balcan, şöyle devam etti:

“Çocuğumuz yok, sporcusunu bile bulamadılar. Üzerinde pembe bir ceket vardı. Başında yıldız olan lacivert bir şapka, gri çoraplar ve civcivli bir eşofman giyiyordu. Çocuğum kayboldu, sular çekildi. Bebeğimizin bulunmasını istiyoruz. En azından mezarı var. Umarım bir an önce haber alırız “Dünyalar çok güzel bir bebekti. Hiç tahmin edemedik, olmayacak bir şeydi. Daha önce buralarda kimsenin başına böyle bir şey gelmemişti. Biz böyle bir şeyi düşünmedik. Çok zordu, Allah korusun kimse için olmadı.”

Aksaray’ın Kireçlik mevkiinde 3 Ağustos Pazar akşamı meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi kurtarılırken, kayıp 3 aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

aslanapaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu