Haber

50/d ile araştırma görevlisi alımını içeren teklif komisyonda.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve SporSözleşmeli Araştırma Görevlisi alımı ve Milli İstihbarat Akademisi’nin kurulmasını içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplandı.

Teklifin ilk imzacılarından AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir yaptığı sunumda, eğitim ve öğretimin devletler için vazgeçilmez bir unsur olduğunu, eğitim ve öğretimin kalitesinin ülkelerin başarısıyla eş tutulduğunu söyledi.

Nitelikli insan gücü yetiştirmenin en çok eğitim kurumları aracılığıyla sağlandığını vurgulayan Özdemir, ülkeye ve insanlığa hizmet eden yükseköğretim kurumlarının ülkenin büyümesi için çok değerli faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Özdemir, “Yükseköğretim kurumlarımızda sadece öğrenci sayısına takılıp kalmamalıyız. Yükseköğretim kurumlarımız da yabancı uyruklu öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen bir alan olarak görülüyor. Ayrıca yükseköğretim kurumlarımızın başarısı da önemli. gün geçtikçe dünyada tescillenmeye başlamıştır.” dedim.

Eğitim ve öğretimle ilgili yasal düzenlemelerin ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden ele alınması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu:

“Dersimize iyi çalıştığımıza inanıyorum. Anayasaya aykırılık konusunda hukukçularla istişarelerimizi olabildiğince sürdürdük ve olgun bir metin ortaya koymaya çalıştık. teklif doğru anlatılmıştır.itirazları kabul ettiğimiz için bizim için de bir memnuniyet vesilesi olacaktır.karşılıklı işbirliği çerçevesinde hepimizi memnun edecek bir çalışma gerçekleştirerek bu kanun tasarısını genel kurula göndermeyi temenni ve temenni ediyorum. anlayış.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu