Haber

5. Van Deniz Bisiklet Festivali Başladı

“Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı”na katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 5. Van Deniz Bisiklet Festivali başladı.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Bitlis Belediyesi, Van Gölü kıyısındaki ilçe belediyeleri ve Vangölü Aktivistler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen şenliğe birçok ilden yüzlerce kişi katıldı.

Van Kalesi yanındaki Atatürk Parkı’nda kamp yapan bisiklet tutkunları, sabah saatlerinde davul ve zurna eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, gazetecilere festivalin 5’incisini gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu işe ilk başladığımızda söylediğimiz ‘Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın’ mottomuzu korumak istiyoruz. turizmin.450 kilometrelik bir parkur.1 hafta sürecek bir etkinlik.Bu nedenle birçok ilden bisikletçilerimiz burada.Tüm illerden katılımcılarımız var.Etkinliğimiz tüm Türkiye’ye yayıldı. bizim Van’ımız.”

Van Gölü Aktivistler Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü’ne dikkat çekmek ve bölgenin tanıtımına katkı sağlamak için 250 bisikletçiyle meydana geldiklerini söyledi.

Festivali başlattıklarını anlatan Özel, “8 gün sürecek. Van Gölü çevresi yaklaşık 500 kilometre. Van Gölü çevresindeki tarihi, doğal ve kültürel zenginliklere dikkat çekeceğiz. Aynı zamanda Van Gölü’müz de turizme kazandırılacak.” kuraklık ve kirlilikle mücadele ediyor. Bu anlamda farkındalık yaratacağız. Bu eşsiz değeri gelecek nesillere taşımak için mücadele edeceğiz.” söz konusu.

Katılımcılardan Selim Çelik, “Van Gölü’nü temiz tutmak için arkadaşlarımızla Van Gölü çevresinde pedal çevireceğiz. Bu etkinlik için çok heyecanlıyız. Umarım Van Gölü’ne ses olur.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu